Fitness - Élet

Fitness Inside

Fitness Inside

Az első 5 lépés, ha fogyni szeretnél

2018. szeptember 22. - NyirőEra

index.jpg

Ráálltál a mérlegre, belenéztél a tükörbe és eldöntötted: most valóban változtatni szeretnél. Amikor az elfogyasztott ételek ugyan örömöt okoznak, de a másnap reggeli tükörképed már kevésbé, s ez rendszeresen negatív érzéseket kelt Benned, akkor ideje lépni egy nagyot.

Először is leszögezném, hogy nem kell mindenkinek vékonynak lennie! Nem attól lesz valaki szép, hogy egy bizonyos fajta testalkata van. Annyi más tulajdonságunk van és lássuk be, hogy habár kívülről ez látszik, mégsem ez a legfontosabb. Viszont ha a jelenlegi forma gátol a mindennapi életedben és frusztrációkat okoz, akkor Neked segítség lehet ez a cikk!

1. Írd le néhány napig, hogy miket fogyasztasz!

Munkám során én is ezt kérem a hozzám fordulóktól, ugyanis sokszor már ennél a pontnál észreveszik a vendégek az alapvető hibákat. Sokszor eszünk úgy, hogy nem is figyelünk oda, csak egy falat innen, egy falat onnan és a nap végén ott állunk, hogy bevittünk egy csomó felesleges ételt úgy, hogy nem adtuk meg a módját, nem volt se hasznos, se élvezetes.

2. Kezdd el figyelni az ételek címkéjét!

macronutrients_protein_fat_and_carbohydrates_n_2.jpg

Sok ételről azt hisszük, hogy egészséges, mert ráírják, hogy light, vagy cukormentes, de ha megnézed az összetevőket, fogsz benne furcsa dolgokat találni. Az eper joghurtnak köze nincs az eperhez, a fűszerkeverékek jó része mesterséges ízfokozókkal éri el az ízlelőbimbóid örömét, stb...

3. Ne kalóriát számolj, hanem makrotápanyagokat!

Hogy mik ezek? Szénhidrát, fehérje, zsír! Ezek együttese határozza meg, hogy egy étel mennyire hasznos, vagy haszontalan tápanyag, s ezeket követve ki tudod alakítani a saját, személyre Szabott étrendedet is! Arra mindig figyelj, hogy egy étel ne legyen egyszerre magas szénhidrát- és zsírtartalmú is, mert azok vannak a legrosszabb hatással az alakodra!

4. A bevásárlás helyszíne

realfood.jpg

A szupermarketek óriási kínálata helyett fordulj a helyi zöldségeshez és ha eszel húst, akkor húsoshoz! Egyél értékes, hasznos ételeket! Szinte mindent megkaphatsz ezen a két helyen egy kiegyensúlyozott, tápláló fogáshoz!

5. Kezdj el mozogni!

30879308-m-bb13465917bf52ff8d141.jpg

Eleinte mindegy is, hogy mit választasz, csak kezdd el! Olyat válassz, amit szívesen végzel, ami után átjár a fáradtság, a lelkedet viszont feltölti. Eldöntheted, hogy a barátokkal együtt edzel, vagy egyedül tornázol otthon, ne érezd, hogy bármelyik választás haszontalan. Nincs haszontalan edzés, csak amit nem végeztél el!

Sok sikert egy egészségesebb külsőhöz, ami Téged is elégedettséggel tölt el!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiroera.blog.hu/api/trackback/id/tr3014256423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása