Fitness - Élet

Fitness Inside

Fitness Inside

5 érv mellette és ellene, hogy Te is fitnesz versenyző legyél!

Csillogó bikinik, gyönyörűen barna bőr, vakító fehér fogak, mindig mosolygó, tökéletes alakú lányok a színpadon...Te kipróbálnád magad versenyzőként?

2018. szeptember 11. - NyirőEra

 

3e995529-675d-4777-8674-37d89711e20a.jpeg

 

 

5 érv a versenyzés ellen:

 

  1. A barátaid, családod, Párod véleménye

Van az a baráti társaság, s családi kapcsolatok, akik biztatják a lányokat, hogy versenyezzenek, de tapasztalataim alapján ez a ritkább...

Legtöbbször igenis féltenek a diétától, a megpróbáltatásoktól, s magukat is féltik, hogy hogyan fogják mindezt támogatni, lássuk be, jogosan...

S akkor nem is beszéltünk azokról, akik ilyenkor elfordulnak az embertől sokszor az irigység miatt...

 

  1. Rengeteg időt emészt fel

Fel vagy készülve a heti 6-7 edzésre, a verseny közeledtével az ezekhez pluszban járuló kardiókra, s hogy ez hónapokon keresztül kitölti az életedet? Itt nincs fáradt vagyok, nem megyek le edzeni érzés, mert a versenyed múlhat 1-1 lemaradt izomcsoporton, vagy a rajtad maradó felesleges kilókon.

 

  1. Hangulatingadozás

blog05.jpg

 

Majdnem személyiségváltozást írtam, de ez a többségre azért nem jellemző. Bár akadnak, akik 1-1 verseny után 180 fokos fordulatot vesznek és fent hordják az orrukat, de szerencsére ez azért ritkán fordul elő. A hangulatingadozás viszont a versenyzők 90%-ára jellemző. Kívülről érhetetlennek tűnhet ez sokszor, pedig vagy éhesek, vagy tudják, hogy edzésen kéne lenniük, vagy álmosak, stb-stb. Egy versenyfelkészülés igencsak megterhelő, a szénhidrát pedig nem egy felesleges makrotápanyag, s mivel ez vissza van szorítva, előjön az ember legrosszabb oldala tőle: türelmetlen lesz, ingerlékeny, extrán érzékeny és tényleg mindig fáradt.

 

  1. Költségek

Lássuk be, hogy Magyarországon ebből elég nehezen lehet megélni. Az 5-6 éve folyamatosan színpadon lévők rendelkeznek már olyan szponzori háttérrel, amik segítik a munkájukat, de a rengeteg utazás, a méregdrága bikinik, cipők, ékszerek és a táplálékkiegészítők igencsak lecsappantják a versenyzők (vagy környezetük :) ) pénztárcáját.

Egy-egy nemzetközi verseny 300-400 ezer Ft az utazással és étkezéssel együtt, ami azért manapság tényleg luxusnak számít főleg a fiatalok körében, akik leginkább érintettek ebben a sportágban.

 

  1. Programok

3f742a1d-2c84-441f-bd3c-4f2488200359.jpeg

 

Ha belevágsz a versenydiétába, elég nehéz lesz Veled programokat szervezni. Kardiózol reggel, súlyzós edzésre mész délután, este megfőzöd és előkészíted a kajáidat, előtte bevásárolsz a jól bevált helyeiden, figyelned kell rá, hogy eleget aludjál, stb-stb.

Amikor végre mindennel készen vagy és elmész a barátaiddal egy közös programra, biztos, hogy lesz éttermes része, ahol nagyon furcsa ételeket fogsz rendelni és lehet, hogy kellemetlenül érzed majd magad emiatt. Sőt, ahogy közelednek a versenyek, már az éttermes saláták sem fognak beleférni az étrendedbe, mert a hozzá lévő húst biztosan nem úgy készítik el, ahogyan Te is megtennéd!

Ekkor hajlamos az ember inkább bezárkózni és elhidegülni másoktól, s nem mindenki tolerálja ezt a furcsa viselkedést, nagyon megértő környezet szükségeltetik hozzá.

 

 

5 érv a versenyzés mellett

 

  1. Eléred életed top formáját

Azért lássuk be, hogy a közösségi oldalakon látható tökéletes képek igencsak csábítóan hatnak és elültetik az ember fejében a gondolatot, hogy ezt a formát Ő is szívesen elérné!

Ekkor lehet fotósokat felkérni, s a verseny körülötti időpontban megörökíteni ezt a bomba formát, mert tudjuk, hogy hosszú távon megtartani viszont nagyon nehéz.

 

  1. Sikerélmény

Mindenkinek más adja meg ezt a sikerélményt, de legtöbbször jótékony hatással van az önbizalomra. Van aki serlegeket kap, mások dicséretet és csodálatot a környezettől, megint mások a saját céljaikat szárnyalták túl, mindenesetre beérni egy célba mindig csodálatos.

 

  1. Rendszeres edzés és étkezés

blog02.jpg

 

A versenyfelkészülés egy valamire biztosan képes: rendszert hoz az életedbe! A fix edzésterv és étrend, ráadásul a grammra kiszámolt ételek köré korvonalazódnak a napok onnantól, hogy belevágsz! Ez a rendszer nagyon hasznos tud lenni és kiszámíthatóságot ad a mindennapoknak!

 

  1. Nőiesség fejlesztése

famg_71.jpg

 Aki végigcsinálja ezeket a hónapokat, rengeteget gyakorol a versenycipőjében, a bikinijében és megtanul szépen vonulni a színpadon, az mindenképpen hatással van a nőiességre! A fele társaság inkább edzeni szeret és sportolónak tartja magát, a másik fele meg inkább a színpadon tündököl és aratja le a babérokat a magabiztosságával és a nőiességével, de a legtökéletesebb az, amikor a kettő összeadódik..s a legritkább is! :)

 

  1. Örök emlék

Sok olyan lány van, akik csak egyszer szeretnének színpadon állni, egyfajta bakancslistaként gondolnak a versenyzésre. Akár erről van szó, akár több szezonról, olyat még nem hallottam, hogy valaki megbánta volna, hogy belevágott! Egy ilyen önismereti utat végigjárni mindig fejlesztő és mindig jó rá visszaemlékezni.

 

 

how-to-stop-day-dreaming.jpg

 

Te hová tudnál még több okot írni, a mellette vagy az ellene oldalra? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiroera.blog.hu/api/trackback/id/tr9014234511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása