Fitness - Élet

Fitness Inside

Fitness Inside

5 jel, hogy nem tisztel a személyi edződ

2018. augusztus 27. - NyirőEra

szemelyi-edzes.jpg

 

Az élet minden területén elvárjuk egymástól a kölcsönös tiszteletet.

Miért van az, hogy az edzőtermekben olyan etikett üti fel a fejét egyre gyakrabban, ahol ez egyáltalán nem nyilvánul meg?

Végezted már úgy az edzésedet, hogy közben láttad, mennyire hanyagolja a személyi edző a vendégét? Vagy esetleg pont Te voltál a vendég?

Kellemetlen érzés mindkettő, nekem elhihetitek.

 

5 jel, hogy nem tisztel a személyi edződ

 

1. Felveszi edzés közben a telefonját és a privát ügyeit intézi. A kedvencem: "Neeem, nem zavarsz, mondjad csak!

De zavar! Épp edzést kéne tartania Neked, figyelnie kéne arra, hogy helyesen végzed-e a gyakorlatot, s egyéb instrukciókkal kellene ellátnia Téged.

2. Eszik. S nem, nem érdekel, hogy Ő a világ legjobb sportolója, akinek 2 óránként kötelezően be kell vinnie a megfelelő makrotápanyagokat, különben összeomlik a felépített izommennyisége.

Ha Melletted eszik, zavaróak lehetnek a különböző illatok, ha pedig Magadra hagy emiatt, akkor hogyan is felügyeli az edzésedet?

3. Sérteget. Neked milyen érzés lenne, ha azt mondanák, hogy: "Ne nyavajogjál már, csak csináljad szó nélkül!" ? Biztos van az a szintű baráti helyzet, ahol oda-vissza megy ez a fajta kommunikáció, s jókat nevetnek közben, de ha a vendég ezen egyáltalán nem nevet, akkor az mégsem annyira vicces.

4. Sztoriznak a többi edzővel vagy vendéggel. Amikor épp a hétvégi buli pillanatait ecsetelik, vagy a következőt szervezik, miközben Te küzdesz a gyakorlattal és jól esne egy kis biztatás, vagy segítségnyújtás, az rém kellemetlen helyzet.

5. Közösségi média. Tudom, hogy ma már szinte mindenki függő, de ezt tegyük a szabadidőnkben, ne munkaidőben, ráadásul legyünk tekintettel a Vendég privát szférájára. Hány olyan videót, vagy képet látni, ahol a vendégek izzadtan fekszenek a padlón egy 60 perces edzés után és az edző különböző viccesnek szánt mondatot ír a képek mellé. Biztos vagyok benne, hogy nem minden esetben szeretne a vendég részese lenni ezeknek a pillanatoknak és nagy ritkán hallom csak, hogy megkérdeznék erről.

 

Tiszteljük egymást emberek. A személyi edző nem egy melegítős bohóc a játszótéren, hanem elméletben a munkáját végző szakember, amiért ráadásul pénzt is kap a vendégektől! Ergo megfizetik azt a többnyire 60 percet azért, hogy fejlődjenek, folyamatosan motiválva legyenek, vagy néhány esetben kiönthessék a szívüket. Egy személyi edzés után fizikailag elfáradva, de lelkileg feltöltődve kéne elhagyni a termet, nem pedig a mellőzöttség miatt csalódottan.

Ha esetleg ilyesvalakibe botlottál, ne félj váltani! Vannak nagyon felkészült és empatikus edzők is, figyeld a teremben, ahova jársz, hogy hogyan szeretnéd, hogy bánjanak Veled!

Jó edzést és töltődést! És üdv a blogomon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiroera.blog.hu/api/trackback/id/tr5414203867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miklós Emőke 2018.09.01. 20:54:14

Teljesen egyetertek! pontosan emiatt nem talaltam magamnak megfelelo szemelyi edzot, mert a terembe ahoa jartam mindig a fent emlitett problemakkal talalkoztam. (bocsi ,de nem hagyja, hogy ekezetet hasznaljak)

Timil 2018.09.07. 13:15:06

Ó, külön kis értekezést tudnék összeállítani az edzőtípusokról, és hogy milyen dolgokkal riasztják el a vendéget! Pl. kitöltet velem egy állapot és egészségi felmérőt, elküldöm neki, majd kb. 3 dolgot kapásból megkérdez az első edzésen, ami ott szerepelt. Akkor minek fárasztottuk egymást a kérdőívvel? Vagy simán leáll tanácsot adni másnak az én edzésem alatt, és percekre magamra hagy. Vagy az, hogy hamarabb befejeződhet az edzésünk a kiszabott 60 percnél, de később soha stb.
süti beállítások módosítása